piątek, 7 listopada 2014

Kawa czekoladowa cappuchino

Bez tej kawy nie ma u mnie imprezy.

Potrzeba:
4-5 kostek czekolady gorzkiej
5 łyżek ksylitolu
1000g mleka
4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
można dodać niewielką ilość likieru amaretto (opcjonalnie)

Wykonanie:
Zmiksować czekoladę 10sek/obr.10. Następnie wszystkie składniki umieścić w naczyniu na 8 min/ 80 stopni C / obr.3,5. Na koniec robimy piankę: 30 sek/ obr. 8.

Proszę się delektować...

Dorota <><

3 komentarze:

  1. Dwa razy piłem tą kawę czekoladową, znakomita do tego stopnia, że po niej nawet ciasto jest niepotrzebne. A do normalnej kawy zawsze zjadam ciasto. Do kawy ze stacji benzynowych grzechem byłoby ją porównywać.
    Wiesiek

    OdpowiedzUsuń
  2. Ksylitol można zastąpić oczywiście cukrem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. kawa rewelacja :-):-):-):-) polecam !

    OdpowiedzUsuń