środa, 29 października 2014

Zdrowa jajeczna pasta do chleba

Uwielbiam połączenie rzodkiewki z jajkiem, ciekawa kompozycja kolorów. Dlatego używając TM stworzyłam ciekawy przepis na bardzo zdrową pastę do chleba. Pasty nie wychodzi zbyt wiele, dlatego można podwoić ilość składników. Proszę się częstować:

Potrzeba:
20g cebuli
20g rzodkiewki (3 sztuki)
2 jajka ugotowane
1 duża łyżka jogurtu naturalnego
pół pęczka koperku świeżego
1/2 łyżeczki soli ziołowej
2 łyżeczki musztardy

Wykonanie:
Na wirujące noże obr. 6 wrzucić koperek, poczekać aż cały będzie posiekany (około 4 sek.), zgarnąć kopystką na dno naczynia. Następnie do naczynia wrzucić cebulę, rzodkiewkę - rozdrobnić 3 sek./ obr.5, zgarnąć na dno naczynia. Dodać resztę składników - zmiksować 25sek. / obr. 3,5.

Z czym podawać:
Pastę można dodać do pieczywa, do krakersów, do pieczywa chrupkiego. Pastę można także jeść bez dodatków :) nie obawiając się zbytnio o jej kaloryczność :)




Moje pyszności :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz